Health Link AGÁVE SIRUP BIO 1x250 ml

Mohlo by vás zaujímať

ADC Interakcie

Health Link AGÁVE SIRUP BIO
Výdaj
F, Nie je viazaný na lekársky predpis
Legislatívne zatriedenie
Nezaradené produkty
Aplikačná forma
SIR - Sirup
Cena: od 3,66 €

Popis a určenie

Agávový sirup je komerčne vyrábané sladidlo získavané z niekoľko druhov agáve. Je sladší ako med, ale býva redší a tekutejší. Má jantárovú farbu a príjemnú sladkú chuť. 

EÚ register zdravotných tvrdení publikovaný na stránke Európskej komisie
Výživové a zdravotné tvrdenia sa v zmysle aktuálne platnej legislatívy nesmú uvádzať na potravinách na osobitné lekárske účely.

Domáce liečenie

Normálna hladina cukru

Pri dlhodobých problémoch je vhodné pravidelné meranie glykémie v domácom prostredí. V rámci zdravého stravovania je možné využiť aj účinky niektorých doplnkov výživy, ktoré napomáhajú pri dosahovaní a udržiavaní normálnej hladiny cukru v krvi. Patria sem predovšetkým prípravky obsahujúce chróm, prípravky s obsahom gurmaru a niektoré vybrané rastlinné prípravky (fytofarmaká). čítajte viac...

Použitie

Výdaj lieku (prípadne iného produktu) nie je viazaný na predpis.

Do sladkého pečiva, dezertov, ovocných šalátov, jogurtov, na müsli, palacinky, k osladeniu nápojov.
Je približne 1,5 x sladší ako cukor a v receptoch preto často nahradzuje cukor alebo med, pre vegetariánov je vítanou alternatívou k medu, ktorý niektorí považujú za živočíšny produkt.
Ľahko a rýchlo sa rozpúšťa, a preto je vhodným sladidlom do studených nápojov, napr. ľadový čaj.
Pridáva sa tiež do raňajkových cereálií.

Informácia od dodávateľa *

Agávový sirup je komerčne vyrábané sladidlo získavané z niekoľko druhov agáve. Je sladší ako med, ale býva redší a tekutejší.
Agávový sirup bol mexickými Aztékmi po storočia používaný ako sladidlo a dochucovadlo, aj keď i oni si boli vedomí  jeho zdravotných účinkov a používali ho aj ako medicínu, predovšetkým pri hojení rán a liečbe kožných infekcií.
Pri výrobe agávového sirupu je miazga zo strednej časti rastliny extrahovaná, filtrovaná a zahrievaná pri nízkych teplotách. Hlavným polysacharidom je inulín čiže fruktosan, ktorý je tvorený prevažne fruktózou. Táto šťava je potom koncentrovaná na tekutinu vo forme sirupu. Jeho farba je od svetlej až po tmavo jantárovú.
Tento agáve sirup má jantárovú farbu a príjemnú sladkú chuť.

* Pod označením „dodávateľ“ sa rozumie spoločnosť dodávajúca produkt na trh v SR. Údaje o produkte uvedené v informačnom bloku „Informácia od dodávateľa“ uviedla do databázy ADC Číselník osoba zastupujúca dodávateľa ako správca portfólia jeho produktov v ADC Číselníku. Zodpovednosť za údaje v tomto bloku a ich súlad s aktuálne platnou legislatívou nesie dodávateľ.